Acasă / Proiecte / Ansambluri muzicale exterioare

Ansambluri muzicale exterioare

Descriere proiect

În Municipiul Constanța este foarte bine cunoscută situația parcurilor care în primul rând nu sunt suficiente ca număr și nu sunt prezente în toate cartierele municipiului. Părinții se plâng pe canalele de socializare de lipsa locurilor de relaxare adecvate copiilor. Persoanele cu dizabilități nu au locuri de relaxare și de integrare. Modernizarea parcurilor este lentă și în acest moment încă sunt parcuri care nu sunt sigure pentru copii și părinți, adolescenți și persoane cu dizabilități. Adolescenți nu au locuri de petrece a timpului liber, de relaxare și de dezvoltare în parcurile din oraș.

În parcurile din municipiul Constanța lipsesc echipamente inovatoare, de dezvoltare, de relaxare pentru copii și tineri. Drept urmare propun introducerea unor ansambluri muzicale exterioare în 3 parcuri din municipiul Constanța. 

Ansamblurile muzicale aduc într-un mod simplu muzica în mijlocul naturii și reprezintă spații de relaxare exterioară pentru toată comunitatea, integrează activități de relaxare și educaționale pentru toți membri comunității și turiștii orașului. Aceste instrumente muzicale exterioare pot fi folosite chiar și de profesorii de muzică împreună cu clasele de elevi.

Un astfel de proiect se poate extinde și la nivelul grădinițelor din municipiul Constanța.

Beneficii proiect

Prin această inițiativă se va facilita accesul copiilor, tinerilor și persoanelor cu nevoi speciale, la concepte noi și originale ce pot declanșa schimbări pe termen lung și vor ajuta la creșterea calității vieții. Copii vor fi încântați de continuarea educație într-un mediu prietenos. Instrumentele sunt ușor de folosit și pot contribui la dezvoltarea de noi aptitudini. 

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

  1. Identificarea spațiilor pentru amplasare instrumentelor muzicale în parcurile: Doraly, Casa de Cultură, Far; 
  2. Amenajarea acestor locații pentru amplasarea echipamentelor; 
  3. Pregătirea procedurii și documentațiilor necesare achiziției echipamentelor muzicale;  
  4. Instalarea instrumentelor muzicale în parcuri;

Localizarea proiectului

Parcuri din Municipiul Constanța

Mod implicare

Nu doresc sa m aimplic in implementarea proiectului

Atașamente

Instrumente-muzicale-1-1.jpg Vezi atașament
Instrumente-muzicale-2-1.jpg Vezi atașament
Instrumente-muzicale-3-1.jpg Vezi atașament
Instrumente-muzicale-4-1.jpg Vezi atașament
Proiectul respectă criteriile campaniei și poate fi votat
Domeniu
Amenajare spații verzi și locuri de joacă
Inițiator
Timofte Florin
Data adăugării
27.08.2023
Durata proiectului
12 luni
Buget estimat
350000 lei
Nu te afli în perioada de votare.
Accesează pagina proiectului în timpul etapei următoare pentru a-l putea vota. Între timp, îl poți salva la favorite folosind butonul de mai jos
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Amenajare spații verzi și locuri de joacă", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.