Acasă / Proiecte / CĂRŢI PENTRU BIBLIOTECILE ŞCOLARE

CĂRŢI PENTRU BIBLIOTECILE ŞCOLARE

Descriere proiect

Proiectul propune achiziţionarea de cărţi pentru bibliotecile şcolare pentru a încuraja copiii să iubească cititul. Bibliotecile şcolare suferă de subfinanţare, uneori sunt reduse la o anexă şi chiar postul de bibliotecar nu mai există în organigramă. Fondul de carte nu este actualizat, nu este divers şi, în general, este orientat spre literatura din programa şcolară. Proiectul pelacă de la experienţa verificată că cea mai sigură cale de a-i face curioşi pe copii faţă de citit este să îi laşi să petrecă timp printre cărţi şi să fie liberi să aleagă ce îi atrage. Pentru asta însă este nevoie de multe cărţi potrivite vârstei fiecăruia. Propun ca bugetul de 500000 lei să fie împărţit la numărul de şcoli de stat cu ciclu primar şi/sau gimnazial, respectiv 39 (din care 2 centre de educaţie incluzivă, conform HCL 405 privind reţeaua scolară în anul 2022-2023 ataşată) şi de suma rezultată să fie achiziţionate cărţi. Concret, ar fi alocată fiecărei şcoli/colegiu suma de 12820,5 lei din care vor putea fi cumpărate aproximativ 427 cărţi (dacă o carte ar costa în medie 30 lei). Cărţile vor fi stabilite în urma consultătilor cu profesori voluntari, pe categorii de vârstă şi nevoi. Procentul cărţilor recomandate la clasă nu vor depăşi un procent de 25% din total. Va fi creată o pagină de Facebook a proiectului unde şcolile vor fi încurajate să arate cum au organizat accesul copiilor şi ce soluţii au găsit acolo unde nu mai sunt biblioteci/bibliotecari sau spaţiu suficient. Impactul aşteptat este acela că numărul copiilor care vor dori să împumute cărţi şi să citească va creşte.

Beneficii proiect

Beneficiarii vor şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din şcolile si colegiile de stat din municipiul Constanţa. 

Prin acest proiect se doreşte creşterea numărului de cititori şi, implicit, al nivelului lor de educaţie, precum şi accesul tuturor copiilor de ciclu primar şi gimnazial la cărţi. 

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

1.cererea ofertelor de la diverse edituri

2. crearea unei reţele de profesori voluntari care vor stabili lista de cărţi de achizţionat (prin anunţuri publice)

3. achizitionarea cărţilor şi împărţirea lor

4. crearea paginii de Facebook a proiectului şi lansarea invitaţiei către şcoli de a impărtăşi experienţe, idei

Localizarea proiectului

Unitaţile de învăţământ de stat cu ciclu primar şi/sau gimnazial din municipiul Constanţa

Mod implicare

În toate fazele

Atașamente

Nu sunt atașamente pentru acest proiect.
necâștigător
Domeniu
Infrastructură educațională și culturală 2022
Inițiator
Niculae Simona
Data adăugării
16.10.2022
Durata proiectului
4 luni
Buget estimat
500000 lei
Nu te afli în perioada de votare.
Accesează pagina proiectului în timpul etapei următoare pentru a-l putea vota. Între timp, îl poți salva la favorite folosind butonul de mai jos
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Infrastructură educațională și culturală 2022", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.