Acasă / Proiecte / Centru social pentru persoanele cu dizabilități

Centru social pentru persoanele cu dizabilități

Descriere proiect

În prezent, unul dintre grupurile marginalizate atât în România, cât și în Constanța sunt persoanele cu dizabilități. Realitatea arată că acești tineri, după terminarea studiilor, nu au unde să desfășoare diferite activități recreative, relaxante, ce le pot dezvolta aptitudinile.

Centrul propus în cadrul acestui proiect are menirea de a îi ajuta și pe cei mai puțini norocoși, care nu se pot bucura de o viață „normală”. Acesta are scopul de a integra toate dizabilitățile, fie ea locomotori, auditivă, vizuală, intelectuală etc. și de a petrece timpul liber într-un spațiu sigur și primitor. Tipul de activități ce vor avea loc în cadrul acestui centru vor fi atât recreative, cât și ocupaționale. 

Beneficii proiect

Pe de o parte, beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu dizabilități din municipiul Constanța. Aceștia vor avea un loc în care se pot simți în siguranță, în care se pot relaxa și cu oportunități facile de a-și folosi abilitățile. De asemenea, odată cu inaugurarea acestui centru, îi putem ajuta pe tinerii cu dizabilități să își îmbunătățească abilitățile sociale și calitatea vieții.

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

Primăria Constanța ar trebui să pună la dispoziție fie o clădire ce o administrează, fie să o construiască conform numărului de persoane cu dizabilități oficial înregistrate din municipiul Constanța. Locația ar trebui să fie bine aleasă, astfel încât beneficiarii împreună cu însoțitorii acestora pot ajunge fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu mașina personală. Astfel, centrul va trebui să dispună de posibilitate de parcare.

Centru trebuie sa fie adaptat pentru toate tipurile de dizabilități (exemplu: rampe pentru cei cu fotoliu rulant, mesaje tactile pe pereți etc.) și să dețină camere de tipul: camere de relaxare, de socializare, senzoriale, de karaoke, de desfășurare a activităților sportive etc. Totodată, centrul ar putea avea o curte care poate conține o grădină în care tinerii dizabili pot planta diferite plante, și locuri de relaxare în aer liber. 

Localizarea proiectului

Municipiu Constanta

Mod implicare

Implicarea mea în acest proiect poate fi la nivel de dicuție și de a aduce idei pentru îmbunătățirea centrului.

Atașamente

Nu sunt atașamente pentru acest proiect.
Proiect câștigător
Domeniu
Social
Inițiator
Marin Ionelia
Data adăugării
27.08.2023
Durata proiectului
12 luni
Buget estimat
500 000 lei
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Social", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.