Acasă / Proiecte / Reabilitare faleză (între străzile Grozești și Ciprian Porumbescu)

Reabilitare faleză (între străzile Grozești și Ciprian Porumbescu)

Descriere proiect

De când a fost construită și, până în prezent, această faleză nu a fost niciodată reabilitată, fiind supusă, de-a lungul timpului, doar la mici reparații. Situația actuală este una deplorabilă, gradul de uzură datorat trecerii timpului sau acțiunii valurilor (înainte de lărgirea plajei) sau vântului, fiind unul foarte ridicat.

Proiectul va presupune:

  • reabilitarea pavajului care, în acest moment este deteriorat, denivelat, cu gropi și transformarea într-un spațiu sigur,  propice plimbărilor pedestre, dar și celor cu role trotinete, biciclete, etc.
  • reabilitarea scărilor de acces către plajă care, în prezent sunt dărâmate,cu un aspect total inestetic, cea mai mare problemă fiind, însă, accesul total nesigur către plajă și potențialul pericol pe care aceste scări îl reprezintă în acest moment. Prin reabilitarea lor, ținând cont și de nevoile de accesibilizare și pentru persoanele cu dizabilități, într-o cale de acces modernă, sigură și accesibilă tuturor către plajă.
  • reabilitarea spațiilor verzi. Spațiile verzi sunt neîngrijite, iar în multe locuri lipsesc sau nu sunt adaptate locației, ceea ce presupune o regândire peisagistică a zonei.
  • reabilitarea iluminatului public. Înlocuirea stâlpilor actuali de iluminat cu stâlpi moderni cu lămpi pe led și completat acolo unde este nevoie.
  • înlocuirea și completarea mobilierului stradal. Mobilierul stradal actual este deteriorat și insuficient. astfel , este nevoie de înlocuirea acestuia și completarea cu mobilierul de care mai este nevoie.

Beneficii proiect

În primul rând, beneficiarii proiectului vor fi locuitorii cartierului Faleză Nord, fie ei copii, tineri sau vârstnici, cu toții vor beneficia de un spațiu  modern de joacă, relaxare, recreere, petrecere a timpului liber. Constanța trebuie să se întoarcă cu fața către mare și pentru asta trebuie să creeze infrastructura necesară astfel încât oamenii să își dorească și să se bucure de spații în apropierea celui mai de preț bun al orașului, marea. În același timp, această bucată de faleză, nu foarte lungă, poate fi o mostră pentru cum ar trebui să fie amenajat întregul taluz. 

În al doilea rând, beneficiari proiectului vor fi turiștii care, în urma reabilitării și lărgirii plajelor ajung în număr tot mai mare în această zona și, din păcate, se lovesc de o imagine dezolantă și un acces dificil si nesigur către plajă. Astfel, reabilitarea falezei va contribui și la creșterea zonei din punct de vedere economic.

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

  • reabilitarea scărilor de acces la plajă
  • reabilitarea (înlocuirea) pavajului
  • reabilitarea spațiilor verzi
  • înlocuirea și completarea mobilierului stradal
  • înlocuirea stâlpilor de iluminat vechi și completarea cu stâlpi noi acolo unde este necesar

Localizarea proiectului

Https://www.google.ro/maps/@44.2036109,28.6486116,568m/data=!3m1!1e3?hl=ro

Mod implicare

Fără implicare

Atașamente

Nu sunt atașamente pentru acest proiect.
câștigător
Domeniu
Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
Inițiator
Ciocan Ramona
Data adăugării
16.10.2022
Durata proiectului
6 luni
Buget estimat
500.000 lei
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.