Acasă / Proiecte / SmartLab - Creștem Educația și Performanțele în IT

SmartLab - Creștem Educația și Performanțele în IT

Descriere proiect

            Prin proiectul "SmartLab - Creștem Educația și  Performanțele în IT" ne propunem să oferim copiilor și tinerilor constănțeni cu vârste cuprinse intre 8 si 18 ani un spațiu de învățare deschis și inspirațional, un mediu ideal de formare si dezvoltare a competențelor digitale, cu ajutorul dotărilor de ultimă generație si a metodelor moderne de predare. 

            În acest moment, în orașul Constanța, cu o populație de aproape 300000 de locuitori, dintre care mai mult de 40000 de locuitori au vârsta sub 19 ani, nu există un laborator de informatică cu tehnologii integrate, de care să poată beneficia tinerii constănțeni. 

             Alfabetizarea digitală si apoi consolidarea competențelor într-un mod inovator, prin utilizarea de roboți educaționali multifuncționali si a tuturor dotărilor moderne ale laboratorului, reprezintă obiective clare ale acestui proiect, pentru dezvoltarea generatiilor actuale si viitoare de tineri, pentru orientarea lor spre inovație, cât și pentru orientarea lor în carieră, pentru meseriile secolului XXI.

             Destinația acestui laborator va fi și pregătirea, antrenarea elevilor pentru a obține rezultate deosebite la competiții de programare și robotică, precum si pentru a fi traineri pentru viitoarele generatii de elevi în activitățile desfășurate într-un SmartLab.

Informații și detalii privind aspectul și utilitatea laboratoarelor existente în alte orașe și comune din țară, de exemplu Bucov, jud. Ploiești, Pleașa, jud. Prahova, Moldova, Chișinău, București, realizate prin proiecte și cu sprijinul autorităților locale găsiți la adresa https://inaco.ro/comunicat-presa-gmv-4-smartlab/

 

            

Beneficii proiect

              Prin implementarea proiectului, se dorește ridicarea standardelor de învățare a disciplinelor informatică și TIC pentru elevii și adolescenții constănțeni și, pe termen lung, pornind de la generațiile care vor beneficia de acest proiect, vizăm dezvoltarea de centre / companii IT în zonă.

              Nevoia dezvoltării cunoștințelor în domeniul informaticii în Constanța este una deosebit de mare, mai ales în rândul elevilor care vor fi specialiștii de mâine și vor putea aduce soluții inovative în orașul nostru.

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

Achiziționarea echipamentelor de la Shape Robotics România.

Amenajarea spațiului necesar desfășurării activităților de învățare. Spațiul ar trebui să fie format din două săli, una de tip laborator dotată cu echipamentele moderne și o sală de lucru pentru dezvoltarea de proiecte, prezentări, întruniri etc.

Localizarea proiectului

Constanța

Mod implicare

Subsemnata Ramona Rădulescu, profesor de informatică, doresc să mă implic în totalitate în organizarea activităților din cadrul laboratorului și să continui să orientez elevii spre progres și performanță pe o perioadă de cel puțin 5 ani.

Atașamente

Organizare-proiect.jpeg Vezi atașament
Vizita-laborator-Bucuresti.jpg Vezi atașament
circuite.jpg Vezi atașament
305830326_635958004612758_6426088994842917394_n.png Vezi atașament
305675348_740268190371417_1233518978571334016_n.png Vezi atașament
câștigător
Domeniu
Digitalizare
Inițiator
Asociația Informatică pentru Viitor
Data adăugării
15.10.2022
Durata proiectului
3 luni
Buget estimat
470.000 lei
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Digitalizare", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.