Acasă / Proiecte / SPAŢIU DE RELAXARE PE TALUZ

SPAŢIU DE RELAXARE PE TALUZ

Descriere proiect

Proiectul propune amenajarea unui spaţiu de taluzul Constanţei ca loc de relaxare la umbră cu vedere la plajă şi mare. Plajele Constanţei aproape că şi-au pierdut vegetaţia care era apreciată pentru umbră, în timp ce taluzul are o vegetaţie spontană bogată ce poate fi folosită ca loc cu umbră pentru relaxare. Amenajarea trebuie să fie simplă şi cu o intervenţie minimă asupra spaţiului, de exemplu, cu bănci, coşuri de gunoi şi o potecă simplă de acces fie de sus şi de jos, fie plecând din zona mediană a scărilor de acces la plajă. Obiectivele ar fi de a crea un spaţiu plăcut de petrecere a timpului, mai ales că zonele cu umbră lipsesc, de a crea o zonă accesibilă de a privi marea şi plaja pentru persoanele care nu pot sta sau nu doresc să stea la plajă, în soare, cu diverse afecţiuni, vârstnice, dar care s-ar bucura de briza mării, de a utiliza un spaţiu public nefolosit, de a creşte atractivitatea zonei.

Beneficii proiect

Beneficiarii sunt locuitorii Constanţei şi turiştii, care vor avea un spaţiu nou de relaxare, iar taluzul va fi apreciat dintr-o nouă perspectivă, ca spaţiu verde. 

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

1. identificarea spaţiului disponibil, care trebuie să fie în proprietatea publică sau privată a Municipiului Constanţa.

2. realizarea planului amenajării

3.achiziţionare mobilier în limita sumei alocate (exemple de mobilier atasate)

4.amenajarea spaţiului 

5. instalarea mobilierului

6. includerea în planul serviciului de curăţenie din zonă

Localizarea proiectului

Orice spaţiu proprietate publică sau privată a Municipiului Constanţa aflat pe taluzul oraşului începând cu Portul Tomis până la Faleză Nord.

Mod implicare

În orice fază a proiectului. 

Atașamente

parc-la-Butuci-3.jpg Vezi atașament
banca-bustean.jpg Vezi atașament
banca-masiva.jpeg Vezi atașament
buturugi-2.jpg Vezi atașament
necâștigător
Domeniu
Amenajare spații verzi și locuri de joacă
Inițiator
Niculae Simona
Data adăugării
16.10.2022
Durata proiectului
5 luni
Buget estimat
100000 lei
Nu te afli în perioada de votare.
Accesează pagina proiectului în timpul etapei următoare pentru a-l putea vota. Între timp, îl poți salva la favorite folosind butonul de mai jos
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Amenajare spații verzi și locuri de joacă", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.