Acasă / Proiecte / Strada Dan Spătaru

Strada Dan Spătaru

Descriere proiect

Schimbarea denumirii aleii Lupeni in Strada Dan Spătaru.
În momentul de față, această stradă poartă numele de Aleea Lupeni, denumirea ei neavând o însemnătate culturală sau istorică semnificativă.
Aleea Lupeni trece prin fața clădirii unde Dan Spătaru a locuit în Constanța, fiind în același timp localizată in apropierea Teatrului de stat Constanța, denumit în trecut "Fantasio" unde artistul a evoluat.

 

Beneficii proiect

Schimbarea denumirii străzii Aleea Lupeni în Strada Dan Spătaru va pune pe harta orașului Constanta numele unuia dintre cei mai îndrăgiți soliști români ai secolului 20, aducând astfel un omagiu pentru un mare artist dobrogean. Fiind o emblemă a muzicii usoare românești ce a contribuit la îmbogățirea patrimoniului cultural al României, strada ce îi va purta numele va reprezenta un reper care va aduce aminte locuitorilor și turiștilor de artistul Dan Spătaru.
 

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

Comandarea plăcuțelor de identificare a străzii cu denumirea ""Str. Dan Spătaru", respectând elementele tehnice specifice precum dimensiunea, culorile, sistemul de fixare.
Înlocuirea plăcuțelor vechi de identificare a străzii de pe clădiri, instalarea plăcuțelor cu denumirea nouă a străzii, care vor fi amplasate la înălțimea potrivită pe clădirile din proximitate.
Atribuirea codurilor poștale pentru Strada Dan Spătaru de către Poșta Română.
Comunicarea către public prin mijloace electronice, TV sau scrise a schimbării denumirii străzii din Aleea Lupeni în Strada Dan Spătaru.
 

Localizarea proiectului

Aleea Lupeni

Mod implicare

Pot lua parte la implementarea proiectului.

Promovarea proiectului.

Atașamente

IMG_5674.JPG Vezi atașament
IMG_5675.JPG Vezi atașament
Strada-Dan-Spataru-Constanta.jpg Vezi atașament
necâștigător
Domeniu
Infrastructură educațională și culturală
Inițiator
Popa Sebastian
Data adăugării
16.10.2022
Durata proiectului
10 luni
Buget estimat
10000 lei
Nu te afli în perioada de votare.
Accesează pagina proiectului în timpul etapei următoare pentru a-l putea vota. Între timp, îl poți salva la favorite folosind butonul de mai jos
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Infrastructură educațională și culturală", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.