Acasă / Proiecte / TOALETA PUBLICA MODERNA INTRE NECESITATE SI LUX

TOALETA PUBLICA MODERNA INTRE NECESITATE SI LUX

Descriere proiect

Situat la tarmul Marii Negre, orasul este un punct de atractie pentru turisti, romani si straini, copii, tineri, adulti sau persoane in varsta deopotriva. Acestora li se adauga localnicii care se bucura de frumusetea marii in fiecare anotimp.

O plimbare linistita pe malul marii pornind din Portul Tomis spre Plaja Neversea  ridica o imensa problema generata de o banala necesitate fiziologica. Intr o situatie de extrema urgenta, plaja dar si orasul in intregime, duc lipsa de toalete publice construite, civilizate, moderne, de sine statatoare.

Existenta banalelor toalete  ecologice, pretabile activitatilor mobile sau organizarii de santier ofera un aer necorespunzator statutului acestui oras. Chiar si asa, numarul lor este insuficient si nu acopera traseele pietonale, pietele, parcurile sau locurile de joaca.

Discutand despre grupurile afectate, este de la sine inteles ca lipsa TOALETELOR PUBLICE,  acestor spatii igienizate, de sine satatoare, dotate cu minim de facilitati ( spatii pentru persoanele cu disabilitati, locuri special amenajate pentru Mama si copilul) afecteaza toate categoriile de varsta .

Secolul 21 inseamna grija fata de om, facilitati moderne, arhitectura, urbanism, eleganta, servicii la  standard european. Construirea TOALETELOR PUBLICE reprezinta o necesitate pentru orasul Constanta, o atentie indreptata catre cetatenii acestui oras, o nota de respect fata de oameni  (localnici sau turisti) si necesitatile lor de baza.

Construite ca si cladiri independente sau din ansamble modulare moderne, TOALETELOR PUBLICE ar putea fi amplasate in locuri discrete, delimitate de vegetatie si in nici un caz in mijlocul trotuarelor sau aleilor din parc.

Sub aspectul beneficiilor este de inteles ca nu ne asteptam la venituri cuantificabile spectaculoase prin implementarea unui astfel de proiect, ci mai degraba reabilitam respectul omului fata  de om, reabilitam o “scapare” a autoritatilor locale perpetuata de mult prea multe generatii de edili.

Acest proiect ar putea genera venituri prin inplementarea unei taxe de acces, ar putea oferi locuri de munca pentru intretinerea spatiilor si cu siguranta   ar oferi perspectiva unui oras  curat.

 

Beneficii proiect

Beneficiarii proiectuului - localnici si turisti de toate categoriile de varsta.

Valoarea adaugata - respect fata de om in secolul 21

Impactul proiectului - un oras civilizat si poate mai curat

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

In vederea implementarii proiectuluisunt necesare:

-Identificarea traseelor pietonale ,  a spatiilor publice aglomerate, a locurilor de joaca si spatiilor de odihna vizate de localnici si turisti. Stabilirea locurilor de amplasare si posiblitatea conectarii la instalatiile de utilitati ( apa, energie electrica).

-Alegerea unui model standard, satisfacator sub aspectul deservirii atat a persoanelor cu disabilitati cat si a parintilor cu copii . Respectarea modelului in toate locatiile

-obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare,

-implementarea proiectului.

Localizarea proiectului

Traseu pietonal gara - centru - plaja. Plaja pe toata lungimea ei, de la Cazino pana la Plaja Reina. Parcuri, locuri de joaca, piatete

Mod implicare

Identificarea locurilor de amplasare pe traseele aglomerate

Alegerea modelului  

Atașamente

public-toilet-block.jpg Vezi atașament
toaleta-publica-2.jpg Vezi atașament
toaleta-publica-4.jpg Vezi atașament
toaleta-publica-5.jpg Vezi atașament
toaleta-publica-6.jpg Vezi atașament
toaleta-publica3.jpg Vezi atașament
câștigător
Domeniu
Amenajare spații publice
Inițiator
BURTOIU Manuela Cerasela
Data adăugării
15.10.2022
Durata proiectului
12 luni
Buget estimat
500000,00 lei
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Amenajare spații publice", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.