Acasă / Proiecte / Imbunatatirea identificarii stradale si a imobilelor din Cartierul Veterani – Constanta Sud.

Imbunatatirea identificarii stradale si a imobilelor din Cartierul Veterani – Constanta Sud.

Descriere proiect

a. Situatie Curenta: In Cartierul Veterani nu exista placute de identificare stradala  si nici a imobilelor standardizate asa cum sunt in alte Cartiere din Municipiul Constanta.  Deasemenea, sistemele si furnizorii serviciilor electronice de identificare/localizare nu au datele actualizate ale strazilor . Sunt create confuzii pentru cei ce nu locuiesc in zona, dar care doresc sa intre in contact cu locuitorii cartierului, cu societatile de taxi/ride-sharing sau firmele de curierat, transport privat, furnizori de servicii.

b. Situatie urmarita: In urma instalarii de placute  metalice la capetele strazilor si de placute metalice pe gardul/proprietatea private,  in urma actualizarii sistemelor de identificare/localizare electronica, se pot armoniza si sincroniza sistemele din hartile actuale folosite de PMC cu cele reale din teren si cele din sistemele electronice. Se urmareste ca situatia reala a datelor de identifcare din sistemul de topografie, nomenclatoare stradale sa fie sincronizata cu cea din sistemele de identificare  a celor care intra in contact cu aceasta si au o necesitate in acest Cartier, se urmareste ca locuitorii si imobilele din acest cartier sa fie usor identificate si accesibile.

c. Identificarea beneficiarilor: Sunt aproximativ 160 de imobile edificate in acest cartier . Acestia pot beneficia de identificare stradala si de un sistem sincronizat la realitatea hartilor actualizate de catre PMC.

Beneficii proiect

Beneficiarii acestui proiect sunt in primul rand locuitorii cartierului, iar in al doilea rand cei care au contact cu acestia (furnizori de servicii, rudele si potentialii viitori locuitori ai cartierului) acest proiect adaugand valoare si pentru viitoarea organizare si dezvoltare a Cartierului. Acest proiect va avea un impact de imbunatatire a identificarii stradale, a imobilelor, avand aplicabilitate si pentru digitalizare cu  un eventual viitor proiect Smart City pentru acest Cartier.

Acțiuni necesare pentru implementare proiectului

Primaria Municipiului Constanta va urmari:

  1.  Sa  identifice conform nomenclatorului stradal, toate denumirile actualizate de strazi;
  2.  Sa identifice toate imobilele edificate in acest Cartier;
  3. Sa identifice fezabilitatea  localizarii de marcaje pentru denumirea de strazi (cel putin la fiecare intersectie/colt de strada principala) si pentru fiecare imobil edificat;
  4. Sa identifice un producator/furnizor de servicii care sa produca si sa instaleze aceste marcaje;
  5. Sa ia legatura in mod oficial cu furnizorii de servicii de identificare/localizare electronica si sa ii instiinteze despre actualizarile topografice; sa le furnizeze datele asa cum sunt ele actualizate , iar acestia sa isi actualizeze bazele de date.

Bugetul acestui proiect este estimat mai jos, avand in vedere preturile si manoperele medii ale necesarului (NU exista o oferta de pret valabila).

a. stalpi de semnalizare rutiera 6 m inaltime  (care ulterior pot fi folositi la iluminat public: aprox 20 bucati): 20 x 1100 ron = 22000 RON

a.1. Manopera instalare stalpi de iluminat/marcaj rutier: 20 x 500 ron = 10000 RON

b. intersectii de strada unde sa fie marcate  strazile: aproximativ: 20 bucati

b.1. Placute metalice marcaje nume strada: 20 bucati x 2 (cate doua pe stalp) = 40 bucati; 40 x100 = 4000 RON

c. numar de case unde se vor instala numele strazii si numarul acesteia: aprox.160 bucati

c.1. Nume strada pe fiecare imobil: 160 x 100 = 16000 RON

c.2. Numar strada pe fiecare imobil: 160 x 50  = 8000 RON

TOTAL = 60000 RON  ( suma totala fiind in functie de numarul total de imobile edificate, identificate de PMC si de numarul de strazi unde este fezabila instalarea stalpilor de marcaj /iluminat)

Localizarea proiectului

Cartierul Vetrani – Constanta Sud . Marcajele fizice ale strazilor sa fie realizate pe fiecare strada unde sunt identificate imobile edificate.

Mod implicare

Nu este necesar. Serviciul Public al PMC poate verifica si implementa acest proiect.

Atașamente

Harta-cu-strazi-Cartier-Veterani---Constanta-Sud.pdf Vezi atașament
Cartierul-Veterani---Constanta-Sud---2022---Google-Earth.pdf Vezi atașament
Cartier-Veterani---Constanta-Sud---2022---Constanta-City-Map.pdf Vezi atașament
necâștigător
Domeniu
Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației
Inițiator
FRANCU EDWARD GHEORGHE
Data adăugării
30.09.2022
Durata proiectului
3 luni
Buget estimat
60000 lei
Nu te afli în perioada de votare.
Accesează pagina proiectului în timpul etapei următoare pentru a-l putea vota. Între timp, îl poți salva la favorite folosind butonul de mai jos
Dacă te-ai răzgândit și vrei să votezi altceva din domeniul "Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației", trebuie mai întâi să retragi votul deja acordat acestui proiect.